Skriv ut

Om mig

margareta-nordeman

Jag har arbetat med människor i olika åldrar i hela mitt vuxna liv. Det tog ganska många år av sökande innan jag hittade fram till de områden jag ägnar mig åt idag. Det gör att jag har skaffat mig mycket erfarenhet på resan genom livet. Jag är född och uppvuxen i Borås. Min familj bestod av mamma, pappa och en storasyster som hade en lindrig utvecklingsstörning. Både min mamma och min syster drabbades också av en muskeldystrofi som gjorde att de dog tidigt. Min bakgrund har säkert styrt mina yrkesval, även om jag inte var medveten om detta förrän högt upp i åren. 1976, 32 år gammal, tog jag mina två barn med mig och flyttade till Stockholm.

Jag hade träffat min blivande man, som bodde där, och det fanns aldrig någon tvekan om att detta var ett riktigt val. Det blev en bra flytt för både mig och barnen. Jag tog ett arbete som föreståndare på en barnstuga, förskola/fritidshem, stannade några år, och började sedan som lärarvikarie på Omsorgsutbildningar på gymnasieskola. Under åren 1984-85 gick jag på Lärarhögskolan i Malmö och fick samtidigt anställning på Vårdhögskolan i Solna, där jag var kvar på deltid tom vårterminen 1990.

1987 började jag arbeta på RFSU, som utbildningsansvarig på förbundet, där jag stannade i två år, för att sedan starta eget företag som jag drivit sedan dess.
Under alla år som jag bott i Stockholm har jag kombinerat arbete med studier och har ett gediget CV. När jag fick min legitimation som psykoterapeut 1997 sa jag att nu får det vara nog med utbildningar, åtminstone långa! Ett av mina uppdrag som egen företagare har varit min rådgivningsspalt i tidningen Land. Jag känner att jag under de 20 år jag hade denna spalt byggde, upp ett stort förtroendekapital hos mina läsare. Jag har fått frågor inom alla områden som rör relationer och jag har lärt mig mycket om människors olika livsvillkor. Jag har också uppskattat mina kontakter med journalisterna på tidningen och alltid ställt upp på att ge kommentarer till artiklar när de bett om det.

För övrigt har jag en positiv inställning till att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till massmedia. Det har resulterat i många intervjuer genom åren i tidningar och olika tv-program. Jag blev till exempel ständig medarbetare under ett år i Go´kväll, från Norrköping och Umeå, ett uppdrag som var mycket inspirerande. Numera har jag kommit till ett skede i livet när jag vill ta det lite lugnare. Jag har numera parrådgivning och individuella stödsamtal någon dag i veckan. Jag tar en del föreläsningsuppdrag, och jag ger konsultationer. Jag saknar dock mitt skrivande och jag är öppen för ett nytt uppdrag som spalttant eller krönikör. Kanske ligger det en och annan bokidé på vänt, om inspirationen rinner till.

Jag är öppen för ett nytt uppdrag som rådgivare i en samlevnadsspalt eller som krönikör.