Skriv ut

Psykoterapi/rådgivning

Jag tar emot personer individuellt och i par som behöver stöd och bearbetning av olika relationsproblematik eller av ett personligt problem, av generell karaktär alternativt sexuellt orienterat. Jag får hänvisningar från bland annat MamaMia mödravårdcentral, RFSU, RFSL, kollegor och inte minst fd patienter.

Jag tar numera inga långa psykoterapier som sträcker sig över flera år, utan koncentrerar mig på stödsamtal och viss bearbetning av ett problemområde. Jag arbetar med problemen här och nu och vilka konkreta förändringar som kan åstadkommas framöver.

Samlevnadsrådgivning i tidningar o massmedia

Jag har haft en samlevnadsspalt i tidningen Land 1990-2009, 26 nummer/år i20 år
Varit krönikör i Vår Bostad 1998, 1 år Medverkat i massmedia genom intervjuer om relationer under drygt 20 år Medverkat i SVT/SR, i olika program bland annat i Go´kväll under 1999-2000, och samtalat om relationer varannan vecka under ett år.
Jag är öppen för ett nytt uppdrag som rådgivare i en samlevnadsspalt eller som krönikör.

Referenser:
Håkan Ström, fd chefredaktör för Land, numera chefredaktör Hemmets Journal ” Margareta Nordeman har under många år varit en mycket uppskattad medarbetare på Land. Hon har i sin spalt i tidningen besvarat läsarfrågor om sex och samlevnad på ett mycket proffsigt sätt. Hon har med respekt för tidningens äldre läsekrets svarat rakt och medmänskligt på allehanda frågor. Margaretas spalt hade ett mycket högt läsvärde och fick högt betyg av våra läsare.”

Carina Löfgren, redaktionschef Land
”Margareta Nordeman har medverkat i Land i många år. I tidningen har hon svarat på läsarnas många hjärtefrågor. Många har fått hjälp och goda råd i sina ärenden som många gånger är av känslig karaktär. Margareta har svarat mycket öppenhjärtligt och tydligt. Många gånger har vi lyft upp vissa frågor till större artiklar som fått stort gensvar bland läsarna.”